news

 

Admission/ Tickets
Up to 5 years old: admission is free
One day ticket: 5 BGN/ (approx. 2,6 euro)

 

Вицепрезидентът на родното таекуондо Димитър Михайлов пред БР: Пожелаваме си нова страница в историята ни на Световното в Англия

Димитър Михайлов е вицепрезидент на българската федерация по Таекуондо. Той е и главен треньор и председател на един от най-силните и водещи клубове у нас “Рамус”. Михайлов е дългогодишен национален състезател, многократен участник на европейски и световни първенства, медалист от балкански шампионати, многократен републикански шампион във всички възрастови категории. Носител на редица медали от международни турнири. Ето какво каза Димитър Михайлов пред Букмейкър Рейтинги след успехите на българска федерация по таекуондо в последните години.

ЦЯЛАТА СТАТИЯ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК

ИЗТОЧНИК: https://bookmaker-ratings.bg/

 

Sofia Open WT G1 2019!

Олимпийски, световни и европейски шампиони идват на “София Оупън” 2019

Световни сили в таекуондото ще участват в шестото издание на ранкинговия турнир „София Оупън“, който ще се проведе на 20. и 21. април в столичната зала „Арена Асикс“. От другия край на света пристигат националните отбори на Мексико и САЩ, в които се отличават имената на олимпийски и световни шампиони. Сред са такива елитни състезатели като Мария Еспиноза (Мексико), която има пълен комплект олимпийски медали – злато от Пекин (2008 г.),  бронз от Лондо (2012 г.) и сребро от Рио (2016 г.), и Джейд Джоунс (Великобритания) – златна медалистка от Олимпийските игри в Лондон  2012 г., и Рио де Жанейро  2016 г., както и шампионка от олимпийските игри за младежи и девойки през 2010 г.  в Сингапур. Един от треньорите на мексиканците е друг олимпийски шампион – Гилермо Перез.

Над 1000 състезатели по таекуондо от 45 държави ще се съберат в София за Шестия международен турнир Sofia Open  2019 г. От тях над 800 са участниците в елитния турнир G1, който дава ранкинг точки за класиране на състезателите в Световната и Олимпийската ранглиста. Други 400 спортисти са се регистрирали за участие в турнира за аматьори, който е част от проявата в София.
Мероприятието се организира Българската федерация по таекуондо  олимпийска версия, и Таекуондо клуб „Рамус“ и е последното голямо таекуондо събитие преди световното първенство, което ще се проведе в средата на месец май в Манчестър, Великобритания.Основният организатор на Sofia Open  2019 и заместник-председател на Федерацията по таекуондо  Димитър Михайлов, сподели, че в турнира ще участват най-силните български състезатели, които ще имат възможността да премерят сили със световни и континентални шампиони.
Източнинк: sportal.bg
 .
.

***

Над 1200 състезатели от 6 континента пристигат в София за супертурнира

Sofia Open WT G1 2018!

Сред състезателите се открояват олимпийският шампион до 68 кг. от Йордания Ahmad Abughaush, двукратния медалист от олимпийски игри Lutalo Muhammad, световната шампионка за 2015 г. и 2017 г. от Великобритания Bianca Walkden, както и много други международни таекуондо звезди.

България ще бъде представена от най-добрите си състезатели, които с нетърпение чакат да се изправят срещу едни от най-силните таекуондисти в света.

Прочетете повече:

GONG.BG

 

Registration for teams is now possible through https://www.SIMPLYCOMPLETE.com

 

Admission/ Tickets
Up to 5 years old: admission is free
One day ticket: 10 BGN/ 5 EURO

 

DaeDo PSS will be used for the 5th Sofia Open 2019 G1